Informació sobre les galetes que es fan servir a aquesta pàgina web
Utilitzem galetes en el nostre lloc web per a millorar el rendiment i el contingut d'aquest. Les galetes ens permeten oferir una experiència d'usuari i uns continguts més personalitzats des dels nostres canals de xarxes socials.
Ostres! La teva xarxa està desconnectada. El que estàs veient és una versió prèvia de la pàgina desada a la memòria cau i podria ser que el contingut no estigui actualitzat.
Consulta pública prèvia en relació a l'elaboració i aprovació del Reglament del servei del cementiri municipal de Montornès del Vallès
Consulta sobre el Reglament del cementiri municipal
Quant a aquest procés
Amb l’aprovació de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre del procediment administratiu comú de les administracions públiques, s’introdueixen diverses novetats per incrementar la participació ciutadana en el procediment d’elaboració de normes, entre les quals destaca la necessitat de sol·licitar, amb caràcter previ a l’elaboració de la norma, l’opinió de ciutadans i empreses sobre els problemes que es volen solucionar amb la iniciativa, la necessitat i l’oportunitat de la seva aprovació, els objectius de la norma i les possibles solucions alternatives reguladores i no reguladores. Per aquest motiu, l’article 133 regula dita participació dels ciutadans.
Problemes que es pretenen solucionar amb la iniciativa
Montornès del Vallès és un municipi que disposa de cementiri ja que és un servei que s’ha de prestar obligatòriament en tots els municipis amb independència de la població que tinguin. Respecte als serveis funeraris, d’acord amb l’article 2.1 de la Llei 2/1997, de 3 d’abril, sobre serveis funeraris, també és responsabilitat dels municipis garantir l’existència i la prestació d’aquest servei. Principalment la iniciativa pretén incorporar una sèrie de modificacions per tal d’efectuar una actualització del contingut del Reglament d’acord amb les diferents normatives existents i donar-nos l’oportunitat d’avançar en la satisfacció dels drets dels ciutadans, tant pel que fa al coneixement dels serveis que es presten com a la millor qualitat i celeritat amb què s’han de rebre.
Necessitat i oportunitat de l’aprovació del nou Reglament
L’actualització del nou reglament del cementiri troba la seva necessitat en l’adaptació del servei a la normativa vigent, en l’assoliment d’un nivell de gestió més eficaç i transparent, en la definició de les prestacions incloses en el servei de cementiri, en la delimitació de les tasques i obligacions de l’Ajuntament i en dotar de seguretat jurídica les actuacions de les parts interessades, regulant el servei de cementiri per una raó d’interès general, mitjançant l’establiment de preceptes que han de garantir la consecució dels fins que es persegueixen, evitar càrregues administratives innecessàries o accessòries i, mitjançant la seva aplicació, racionalitzar la gestió de recursos públics.
Objectius de la norma
Actualitzar el marc normatiu municipal d’acord amb el decret 291/1997 de 25 de novembre, pel qual s’aprova el Reglament de policia sanitària mortuòria, Llei 2/1997, de 3 d’abril, sobre serveis funeraris; Llei 33/2003, de 3 de novembre, del Patrimoni de les administracions públiques; Llei 18/2009, del 22 d’octubre, de salut pública; Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions publiques.
Garantir els principis de transparència en l’atorgament i adjudicació de sepultures, segons l’ordre establert.
Modificar el termini d’exhumació ajustant-lo a l’establert al Reglament de policia sanitària mortuòria.
Incorporar prohibicions així com un règim sancionador que tipifiqui possibles infraccions, entre d’altres, per a comportaments, actes o conductes que alterin les normes de respecte inherents a l’espai del cementiri.
Possibles solucions alternatives reguladores i no reguladores
Un plantejament basat en no abordar la modificació del Reglament de servei del cementiri municipal comportaria mancances de regulació, inaplicació del termini d’obertura de sepultures i exhumació de cadàvers que estableix el vigent Reglament i impunitat d’infraccions com la de pertorbar la convivència, profanacions de sepultures, etc.
És evident que la modificació del Reglament del servei de cementiri comporta una major seguretat jurídica.
La ciutadania i les organitzacions que ho considerin adient poden remetre les seves opinions, mitjançant instància(Enllaç extern) general o fer les aportacions(Obrir en una pestanya nova) corresponents a través d'aquesta plataforma fins el 19 de novembre.
Fem servir galetes per assegurar les funcionalitats bàsiques del lloc web i per a millorar la teva experiència en línia. Pots configurar i acceptar l'ús de galetes, i modificar les teves opcions de consentiment en qualsevol moment.
Essencials
Aquestes galetes permeten la funcionalitat clau del lloc web i ajuden a mantenir a les seves usuàries segures. Es guarden automàticament al navegador i no es poden desactivar.
Tipus
Nom
Servei
Descripció
Galeta
_session_id
Aquesta pàgina web
Permet als llocs web recordar a la usuària dins d'un lloc web quan es mou entre pàgines web.
Galeta
decidim-consent
Aquesta pàgina web
Emmagatzema informació sobre les galetes permeses per la usuària en aquesta pàgina web.
Emmagatzematge local
pwaInstallPromptSeen
Aquesta pàgina web
Guarda l'estat si la notificació d'instal·lació de l'aplicació web progressiva (PWA) ja ha estat vista per la usuària.
Preferències
Aquestes galetes permeten que el lloc web recordi les opcions que s'han triat en el passat a aquest lloc web per tal de proporcionar una experiència més personalitzada a les usuàries.
Analítiques i estadístiques
Aquestes galetes s'utilitzen per a mesurar i analitzar l'audiència del lloc web per a ajudar a millorar-lo.
Màrqueting
Aquestes galetes recullen informació sobre com fas servir el lloc web i es poden fer servir per a proporcionar-te un servei més personalitzat en els diferents espais en què participes.
Ajuda
Un procés participatiu és una seqüència d'activitats participatives (p.e. primer omplir una enquesta, després realitzar propostes, debatre-les en trobades presencials o virtuals, i finalment prioritzar-les) amb l'objectiu de definir y prendre una decisió sobre un tema específic.
Exemples de processos participatius són: un procés d'elecció de les membres d'un comitè (on primer es presenten unes candidatures, després es debat i finalment s'escull una candidatura), pressupostos participatius (on es realitzen propostes, es valoren econòmicament i es voten amb el pressupost disponible), un procés de planificació estratègica, la redacció col·laborativa d'un reglament o norma, el disseny d'un espai urbà o la producció d'un pla de polítiques públiques.
Compartir