Ajuda
Un procés participatiu és una seqüència d'activitats participatives (p.e. primer omplir una enquesta, després realitzar propostes, debatre-les en trobades presencials o virtuals, i finalment prioritzar-les) amb l'objectiu de definir y prendre una decisió sobre un tema específic.
Exemples de processos participatius són: un procés d'elecció de les membres d'un comitè (on primer es presenten unes candidatures, després es debat i finalment s'escull una candidatura), pressupostos participatius (on es realitzen propostes, es valoren econòmicament i es voten amb el pressupost disponible), un procés de planificació estratègica, la redacció col·laborativa d'un reglament o norma, el disseny d'un espai urbà o la producció d'un pla de polítiques públiques.
Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible i el Clima (PAESC)
Procés participatiu per a l'elaboració del PAESC de Montornès del Vallès
Quant a aquest procés
Aquest procés s'impulsa amb l'objectiu d'abordar el canvi climàtic global i la situació d'emergència climàtica des de l'escala local.
Per fer-hi front cal una actuació urgent, decidida i coordinada que implica de forma directa el món local. En aquest sentit, la coordinació entre l’Ajuntament de Montornès i la resta d’administracions públiques, així com la participació de tota la ciutadania i dels agents econòmics i socials, és de vital importància
Compartir